Domenii recrutare personal extracomunitar

Romania se confrunta cu o lipsa majora a fortei de munca, in unele industrii situatia fiind de-a dreptul critica. Pentru a putea pastra capacitatile de productie companiile s-au vazut nevoite sa apeleze la forta de munca din afara tarii. Pentru a-si acoperi necesarul de forta de munca, tarile vest-europene au recrutat personal din fostul bloc comunist. Companiile romanesti s-au vazut nevoite sa apeleze la resursele extracomunitare, nemaiavand cui sa se adreseze. Cele mai cautate domenii recrutare personal non-EU sunt constructiile, agricultura, productia industriala, HORECA, si FMCG.

Recrutatea de personal asiatic a devenit o solutie la indemana companiilor, aducandu-le numeroase avantaje. In principal beneficiaza de stabilitate prin semnarea de contracte multianuale. Astfel se pot face previziuni mai precise ale capacitatii de productie si a termenelor de finalizare. Desi mai mici fata de Occident, salariile din Romania sunt mult mai mari decat in tarile de origine ale lucratorilor asiatici. Acest aspect motiveaza lucratorii asiatici sa munceasca in Romania si sa le fie prelungite contractele.

Compania dvs. are nevoie de personal?

Dacca Working va ofera servicii recrutare personal asiatic pentru acoperirea nevoilor cu forta de munca.

Lucratorii asiatici sunt o solutie buna la criza de personal din economia romaneasca, iar companiile care folosesc resursa umana asiatica se declara multumite de colaborarea cu acestia. Trebuie stiut faptul ca diferentele culturale dintre europeni si asiatici ii fac pe acestia din urma in angajatii ideali.

Asiaticii sunt persoane meticuloase, harnice care tin sa isi indeplineasca sarcinile de serviciu cat mai bine. Lucratorii asiatici sunt persoane motivate, acestia au plecat din tara lor pentru a castiga bani pentru familiile lor. Cea mai mare parte a lor sunt obisnuiti sa lucreze dupa un program prelungit, de 10 ore si 6 zile pe saptamana, putand accepta mai usor acoperirea necesarului companiei.

In privinta calificarii, lucratorii asiatici sunt solicitati fie pentru posturi care nu necesita o calificare specuiala, fie pentru pozitii cu calificare medie. Ei au urmat cursuri de calificare in tara de origine si chiar au lucrat in domeniu inainte de a aplica pentru munca in strainatate.

Avantajele recrutarii personal asiatic cu Dacca Working

Zilnic, zeci de companii de toate marimile isi ating obiectivele cu ajutorul lucratorilor asiatici recrutati prin Dacca Working. In cei peste 3 ani de activitate in domeniul recrutarii personalului asiatic am sprijinit companii din constructii, agricultura, productie industriala, HORECA sa-si gaseasca personalul potrivit pentru posturile vacante. Astfel, resursele companiilor au putut fi directionate catre dezvoltare, catre crestere in locul unui nesfarsit proces de recrutare.