Avand in vedere faptul ca recrutarea pesonalului asiatic reprezinta o noutate pentru piata muncii din Romania este normal sa aveti intrebari. Personalul Dacca Working este pregatit sa va furnizeze cele mai noi info angajare muncitori straini. Din experienta, o serie de intrebari apar frecvent, indiferent de domeniul de activitate al companiei care solicita personal extracomunitar.

Compania dvs. are nevoie de personal?

Dacca Working va ofera servicii recrutare personal asiatic pentru acoperirea nevoilor cu forta de munca.

Nu exista nici un avantaj de natura fiscala pentru compania dvs. atunci cand folositi muncitori din Asia ori alta zona a spatiului extracomunitar.

Salatiul acordat muncitorilor asiatici nu poate fi mai mic decat salariul prevazut in contractele colective de munca pe ramura de industrie ori decat salariul minim din Romania.

Nu exista prevederi legale exprese in acest sens. Asigurarea cazarii pe perioada contractului poate cadea in sarcina companiei dvs. direct, prin decontare sub forma de indemnizatie ori poate fi suportata integral de angajatul strain.

Cheltuiala cu cazarea personalului asiatic este deductibila, in cazul in care o va suporta compania dvs.

In raport cu lucratorii asiatici se aplica legea romana atat in privinta nivelului de salarizare, a timpului de lucru si a perioadelor de odihna, a conditiilor de angajare pentru femeile insarcinate cat si in privinta asigurarii sanatatii si securitatii la locul de munca, a masurilor de aparare impotriva incendiilor.

O atentie deosebita va trebui acordata discriminarii la locul de munca, mai ales in cazul personalului strain.

In functie de cerintele dvs. din timpul procesului de recrutare acestia pot fi vorbitori de limba engleza. In tarile de origine acestia participa la cursuri de limba si cultura romana pentru a se putea integra mai usor.

Etapele procesului de recrutare muncitori asiatici poate fi sintetizat astfel:

  1. Stabilirea impreuna cu consultantul Dacca Working a necesarului de personal si a criteriilor de selectie, inclusiv  a nivelului de salarizare si a beneficiilor acordate.
  2. Intervievarea si testarea practica in tara de origine a candidatilor, urmata de selectarea personalului in vederea angajarii.
  3. Indeplinirea formalitatilor legale in tara de origine (atestare studii, avize de munca, permis de sedere).
  4. Indeplinirea formalitatilor necesare la institutiilr din Romania (AJOFM, Ministerul educatiei, Serviciul Roman pentru Imigrari, Politia de Frontiera, Ambasade ale tarilor de origine).
  5. Sosirea angajatilor si inceperea activitatii.

Da, este posibil sa va selectati viitorii angajati, sa le testati priceperea, nivelul de calificare, cunostintele de limba engleza si alte aptitudini. La Dacca Working chiar incurajam acest lucru. In acest sens oferim deplasarea gratuita pentru un reprezentant al companiei, daca va fi angajat un numar semnificativ de muncitori.

In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii privind angajarea de personal extracomunitar va asteptam intrebarile prin email sau telefonic. Un mod potrivit de solicitare informatii este si formularul de contact.